Voor de echte boekenwurm

0

Het lezen van boeken op E-readers

eOm al deze nieuwe digitale bestanden te kunnen lezen en, of beluisteren is een E-reader wel van belang. Daarnaast is voor het lezen van een Ebook of audio bestand, Adobe Reader en Adobe Digital Editions (ADE) een vereiste. Dit tweetal programma´s is eenvoudig vooraf te installeren. Wanneer u deze installatie namelijk niet uitvoert op de pc, tablet of ander apparaat, krijgt u een foutmelding te zien en is het niet mogelijk om de Ebooks of audio bestanden te openen.

Dankzij de komst van tablets, smartphones, PC en laptops en nog vele meer handige apparatuur, kan iedereen snel zijn of haar favoriete boek, artikel en andere audio bestanden opzoeken in de nieuwe digitale bibliotheken. Op veel van deze apparaten zit de betreffende software voor Ebooks en E-readers standaard voorgeprogrammeerd. Het aanbod van deze handige tablets en e-readers is zeer groot, waardoor ze relatief goedkoop geprijsd zijn. Dankzij deze nieuwe digitale bibliotheken hoeft men zich niet meer te haasten om gauw voor sluitingstijd langs de bibliotheek te gaan. Met slechts enkele drukken op de knop kan iedereen binnen een paar minuten zijn of haar boeken of audiobestanden aanschaffen.

Net als in de openbare bibliotheek gaat het zoeken van bestanden via de grote databases. Ze worden geselecteerd op bijvoorbeeld het vakgebied, soort bestand, soort literatuur, artikelen, boeken, tijdschriften, poezie etc. Daarnaast is het mogelijk om de zoekresultaten te bewaren in “mijn persoonlijke bibliotheek”. Deze functie is standaard opgenomen in zijn of haar gebruikersaccount zo kunt u gauw een favoriet boek, artikel of geluidsbestand terugvinden zonder urenlang te moeten zoeken in het grote aanbod van de digitale bibliotheek.