Voor de echte boekenwurm

0

Steeds meer mensen lezen digitaal

Een paar jaar geleden had nog vrijwel niemand van Ebooks gehoord.  Ongeveer drie jaar geleden begonnen enkele bibliotheken te experimenteren met een nieuwe manier van lezen.  De introductie van iliad en Ebookreaders zorgde ervoor dat veel mensen vanaf het scherm begonnen te lezen. De belangstelling voor deze nieuwe innovatie was vanaf het begin af aan zeer groot. Bij veel bibliotheken waren de Ebookreaders voortdurend uitgeleend.

digitaal lezenDoordat de Ebookkreaders in het beginstadium nog vrij duur waren, stelde veel bibliotheken een leeftijdsgrens in. De Ebookreaders kostte in de beginjaren rond zeshonderd euro per stuk. Daarom mochten deze dure apparaten niet uitgeleend worden aan jongeren onder de achttien jaar omdat dit volgens sommige bibliothecarissen een risicovolle groep zou zijn.

Door verloop van jaren is het gebruik Ebookreaders steeds populairder geworden. In het begin wilde veel mensen vooral veel informatieve boeken en romans lezen. Maar tegenwoordig is er ook steeds meer belangstelling om kranten en tijdschriften via de Ebookreader te lezen. Dankzij de komst van tablets als de Ipad en Kindle wordt deze nieuwe manier van lezen gestimuleerd. Er zijn tal van applicaties te verkrijgen waarmee de tablet eenvoudig te gebruiken valt als een Ebookreader.

Doordat er veel vraag naar deze nieuwe manier van lezen is, hebben onder meer Apple en Bol.com besloten om hun eigen ebook-app te lanceren. Hiermee kunnen gebruikers van de tablets snel ebooks lezen van deze en andere websites. Apple heeft met de komst van de Ipads zelf besloten om een eigen Ebookwinkel te starten. Deze Ibookstore is alleen te bereiken via de door Apple ontworpen Ibooks-app.