Voor de echte boekenwurm

0

Internet nieuws voor ouderen

Op internet kun je spellen spelen, je kunt blogs bijhouden, wat kun je eigenlijk niet op internet? Steeds meer jongeren kiezen voor internet, maar ook ouderen kunnen zich hier vermaken. Er komen steeds meer websites waar ouderen kunnen genieten van veel voordelen, kortingen, aanbiedingen en natuurlijk de online games. Ze kunnen namelijk van speciale 55+ games of van senioren games gaan genieten.

Schaken is bijvoorbeeld helemaal in maar ook de kaartspellen die worden veelal aangeboden. Vooral bij een spel als schaken is het niveau van het spel geexplodeerd de laatste jaren, vooral ook door de komst van supersnelle computers, of nog handiger, smartphone telefoons en/of tablets! Deze toestellen, waarvan sommige 2 of zelfs 4 processoren hebben (zoals bijv. HTC One X) zijn in staat om miljoenen zetten per seconde te rekenen, iets van de meeste grootmeesters  hun pet te boven gaat, laat staan ouderen.  Achteraf is het is de keuze die mensen zelf gaan maken maar steeds meer ouderen maken gebruik van internet. Het is belangrijk dat zij weten wat er kan en hoe alles in zijn werk gaat. Daarom kunnen ze op internet ook een cursus volgen wat ze moeten doen en hoe het allemaal in elkaar zit, ze kunnen alles op eigen tempo doorwerken en op deze manier maken ze overal zelf kennis mee. Dit kan een goede manier zijn om ouderen zelfstandig aan de slag te laten gaan, dit is de manier om de motoriek ook te oefenen, ook de hersenen kunnen getraind worden aan de hand van een spel.

Bijvoorbeeld met schaken moet er vooruit gedacht worden, het kan zijn dat ouderen dit leuk vinden en volop willen genieten van spellen. Ze kunnen zich hier de hele dag mee vermaken en dat is een goed teken. Het is daarom goed dat ouderen steeds meer aan de pc gaan en ook met de tijd meegaan, dit is de manier om er voor te zorgen dat ouderen ook zichzelf kunnen vermaken en weten wat jongeren zoal op de pc doen. Ze leren op deze manier beter begrijpen waarom internet zo populair is, want ook ouderen kunnen hier nu alles opzoeken en dat is de trend van dit moment!