Voor de echte boekenwurm

1

Moeilijke tijden voor de bibliotheek

De bibliotheek is er voor jong en oud, vroeger gingen veel mensen hier naar toe maar nu worden het er steeds minder. Veel mensen maken gebruik van internet en willen hier dan ook alles opzoeken. Dit is jammer want hierdoor gaan veel bibliotheken dicht. Als ze niet voldoende leden zijn dan komen ze financieel ook niet meer rond en heeft het geen nut meer om open te blijven. Er zijn in Nederland al een aantal bibliotheken gesloten, en veel mensen vinden het jammer. Er zijn namelijk ook mensen die eens per week of vaker naar de bibliotheek gaan, ze willen hier graag de boeken lezen en betalen een vast bedrag per jaar waardoor zij zoveel boeken kunnen lenen als zij willen. Dit betekent voor hen het einde van de wereld want ze moeten nu veel boeken zelf gaan kopen en dat vinden ze zonde. Dus deze mensen gaan minder lezen omdat ze meer geld uit moeten geven. Ze kunnen wel naar een bibliotheek gaan in een andere stad, maar hier zijn ze vaak veel tijd mee kwijt en ze moeten de kosten van het vervoer betalen, helaas stopt het dan voor veel mensen om te blijven lezen.