Voor de echte boekenwurm

1

Laat geen korting liggen bij je zorgverzekeraar

De stijging van de kosten van de zorgverzekering zal in diverse gesprekken naar voren zijn gekomen. In 2012 stijgt het eigen risico met maar liefst 50 euro en moet er 10 procent meer worden betaald voor de premies van aanvullende verzekeringen. Toch laten veel Nederlanders kortingen liggen volgens Zorgkiezer.nl.

Ongeveer 90 procent van de Nederlands betaalt teveel voor zijn zorgverzekering.  Veel Nederlanders sluiten individueel een basisverzekering af terwijl er ook via collectiviteitskorting basisverzekeringen kunnen worden afgesloten. Door middel van deze collectiviteitskortingen kan er maar liefst 10 procent bespaart worden. Niet alleen laten we het liggen bij de collectiviteitskorting maar vele verzekeringen kunnen goedkoper via internet worden afgesloten. Het verschil tussen een reguliere of internet verzekering bedraagt gemiddeld 10 procent. Op een jaarlijkse basis is dit maar liefst een besparing van 127 euro per persoon.

Er wordt verwacht dat de aankomende week nog honderdduizenden mensen op de valreep over zullen stappen naar een andere zorgverzekeraar. Uit onderzoek is gebleken dat 8 procent van de Nederlanders van plan is om van zorgverzekering te wisselen. De mensen die over willen stappen van zorgverzekering zullen deze op moeten zeggen voor 31 december.  Deze mensen hebben tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze mensen zullen dan met terugwerkende kracht verzekerd zijn.

De onderlinge verschillen tussen zorgverzekeringen zijn erg hoog, het is daarom verstandig om je zorgverzekering te vergelijken. Het grootste verschil tussen onderlinge verzekeringen is 240 euro.  Het verschil tussen reguliere en online verzekeringen bedraagt 127 per jaar.