Voor de echte boekenwurm

Top 10 Nederlandse boeken

Per week worden er ontzettend veel nieuwe boeken uitgegeven. Omdat lang niet alle boeken even interessant zijn wordt er vaak een algemene top 10 van dat moment samen gesteld door boekwinkels. Op deze manier wordt het makkelijker voor lezers om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe boeken, maar voorkomt het tegelijkertijd ook het lang zoeken naar een gepast boek.

De huidige top 10 bestaat uit de volgende boeken, per boek zullen we een korte beschrijving & achtergrondinformatie geven.

1.En dan nog iets

 

En dan nog ietsHet boek ‘En dan nog iets‘ is het vervolg op de bestseller ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Het vervolg is meer dan de de titel doet vermoeden, het boek staat vol onnutige maar toch amusante analyses van ons taalgebruik. Het is geen postscriptum maar een update. Een voorbeeld is het verschil tussen leuk en leuk-leuk en wat is nouveau kak?
Het boek is geschreven door Paulien Cornelisse (1976) naast schrijfster is ze ook theatermaakster en comumniste. Van het boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In 2010 won ze dan ook de Tollens- prijs voor deze ‘opvallende literaire prestatie’. De prijs van het boek is €12,50 en is bestelbaar met het ISBN nummer2. Grijze Jager 11 De verloren verhalen

de-verloren-verhalenjohn-flanagan-9789025751135-4-1-imageDe legenden van de Grijze Jagers van Araluen is vrijwel bij iedereen bekend, maar niemand kende het hele verhaal tot nu toe. In dit laatste verhaal worden alle losse eindjes aan elkaar geknoopt . John Flanagan geeft antwoord op alle brandende vragen en brieven die de lezers hebben geschreven met betrekking tot de kwesties in de wereld van de Grijze Jagers. In de verloren verhalen valt te lezen wat er vooraf ging aan de gebeurtenissen die zijn beschreven in de voorgaande tien delen. Een echte fan mag dit boek niet missen!

Het boek is geschreven door John Flanagan en kost €. Het boek is te bestellen met het volgende ISBN nummer:

 

3. De kunst van het veldspel

8360_Harbach_veldspelDe kunst van het veldspel is een intelligente, warme roman over ambitie, vriendschap, volwassenwordig en liefde. Aan de oever van Lake Michigan staat een kleine universiteit Wetish College genaamd. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt nemen vijf levens een andere wending.

Volgens The New York Times is De kunst van het veldspel een van de beste romans van het jaar. Amazon.com riep het uit tot het beste boek van 2011. Het boek is geschreven door Chad Harbach en kost €19,90 en is bestelbaar met het ISBN nummer: 9023467566.

 

4. Het leven van een loser

het leven van een loserHet is zomervakantie en Bram is absoluut geen vakantievierder, sterker nog hij vraagt zich af waarom iedereen zo nodig naar buiten moet als de zon schijnt. Nee Bram is een zelfbewust binnenmensen en beleeft zijn ideale vakantie: geen verantwoordelijkheden, geeen regels en lekker met de gordijnen dicht gamen. Dan bedenkt zijn moeder de perfecte vakantie ze organiseert namelijk zomeractiviteiten met de familie en volgens haar  zal Bram dit een van zijn allerbeste vakanties vinden. Om aan deze vakantie te ontkomen bedenkt Bram een list: hij gaat geld verdienen als tuinier. Maar wordt hij daar werkelijk rijk van? Of is hij veroordeeld tot zijn familie?

Het boek is geschreven door Jeff Kinney en kost €13.95 en is bestelbaar met het volgende ISBN nummer: 9026132360.5. Bonita Avenue

Bonita Avenue‘De titel van deze ambitieuze roman verwijst naar een tijd waarin het leven ongecompliceerd en gelukkig was. Een tijd waarin alles wat het daglicht niet kon verdragen netjes opgeborgen zat, of gewoonweg nog niet aan de orde was. Maar als Peter Buwalda de doos van Pandora eenmaal opent is er geen houden meer aan: overspel, meineed, porno, chantage, een overtuigend beschreven psychose, knellende bloedbanden en zelfs moord. Buwalda heeft een enorme klont materiaal bewerkt tot een duizelingwekkend, maar samenhangend geheel vol onverwachte wendingen, subplots en morele vraagstukken, waarin iedereen wel iets te verbergen heeft. Hij schrijft met flair, gebald en tegelijk onstuimig.’ Kwam uit het juryrapport.

Het boek is geschreven door Peter Buwalda en kost €19,90, te bestellen via het ISBN nummer 9023457293.

 

6. HhhH

hhhh_bigDe feiten over de Tweede Wereldoorlog zijn ons inmiddels bekend dat we het haast pijnloos kunnen hebben over vergassen, nazi’s en deportaties. Deze roman is gebaseerd op daadwerkelijke feiten zonder in de valkuil van romantisering te vallen. In de roman bevinden we ons in de burelen van de nazi’s.  In het verhaal HhhH probeert Laurent Binet de feiten zo waarheidsgetrouw te vertellen en weerstaat de verleiding om de waarheid dragelijker te maken dan dat deze werkelijk is.

Zoals misschien al duidelijk mag zijn is het boek geschreven door Laurent Binet en wordt verkocht met een verkoopprijs van €19,95. Bestelbaar met het volgende ISBN nummer: 9029086858.

 

7. Het raadsel spinoza

Het raadsel van SpinozaIn deze briljante roman geeft Irvin D. Yalom antwoord op diverse vragen die hem een half jaar lang bezig hielden. Wie was Spinoza? Wie was dit moedige zeventiende- eeuwse figuur, deze geniale filosoof die met zijn 25ste in de ban werd gedaan door de hele Amsterdamse joodse gemeenschap. Hoe zag zijn innerlijk leven eruit en wat wat de fascinatie van de nazi’s met Spinoza? Het raadsel van Spinoza, maakt niet allen de filosoof tot mens maar onthult ook de ware toedracht rondom het Spinozaprobleem van de nazi’s.

Deze roman is geschreven door Irvin D. Yalom en is te koop voor €19,95. Het ISBN nummer: 9460033741

 

8. Ons feilbare denken

Ons feilbare denken Daniel Kahneman is grondlegger van de gedragseconomie en geluksstudies. Voor zijn baanbrekende onderzoek won hij in 2002 de Nobelprijs voor economie.  Nu is na lang wachten het standaadwerk van Kahneman zelf verschenen.  In dit werk wordt het toegankelijk en verheldernd laten zien hoe ons denken werkt. Hij introduceert in dit boek ‘de machinerie van ons denken’.  Hij legt uit wanneer we op onze intuïntie kunnen vertrouwen en wanneer we juist onze ratio moeten aanspreken.

Het boek is geschreven door psycholoog Daniel Kahneman en is verkrijgbaar voor de verkoopprijs van €29,95. Bestelbaar via het ISBN nummer 9047000609.

 

9. Getuige

597453a6-1b2b-4458-adcc-b250b667cf55_vdl9789023469056[1]Wanneer er een moord plaatsvindt in een meisjesinstituut besluit spiritueel medium Flora haar diensten aan te bieden aan de politie, deze zitten daar echter niet op te wachten. Het onderzoek verloopt voorspoedig, wanneer blijkt dat er een ander meisje is weggelopen in de nacht van de moord. Waardoor deze automatisch de schuld in de schoenen krijgt geschoven. Inspecteur Joona Linna blijft echter staren naar het lichaam van het dode meisje, ze heeft haar handen voor haar ogen gevouwen alsof ze verstoppertje speelt.  Na de vondst van een bloedrode splinter onder de nagel van de wijsvinger van het meisje blijkt dat het onderzoek andere wendingen neemt. Flora’s telefoontjes blijven echter onbeantwoord en steeds wanhopiger smeekt ze om gehoord te worden.

Het boek Getuige is geschreven door Lars Kepler en kost €19,90. Het ISBN nummer: 9023469054

 

10. De fotodetective

De fotodetectiveAan de hand van hilarische en ontluisterende voorbeelden toont Hans Aarsma hoe voorgebakken onze blik is en wat we over het hoofd dreigen te zien.  Hij legt uit waarom we een foto mooi vinden, wat we wel fotograferen en wat niet en met name waarom. In dit boek zie lees je een verslag hoe Hans Aarsma op zoek gaat naar nieuwe manieren van fotograferen.

Hans Aarsma is de schrijver van dit boek, het kost €19,90 en is te bestellen met het volgende ISBN nummer: 9057594536